Friday, 28 August 2020

Jom Kita Cuba Buat Extension Face Mask Popcorn Pattern Bertemakan Hari Kemerdekaan

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Hai korang semua… Apa khabar hari ni.. Semoga sihat-sihat ajer yea hendaknya. Hari nii aku nak tunjukkan kat korang semua bagaimana nak buat extantion face mask pattern popcorn bertemakan bendera malaysia.

Benang yang aku suka guna adalah dari jenama Nona. untuk buat Extension face mask nii korang kena guna 4 warna...kuning (No 70), biru, merah (N101) dan putih. Selain itu korang kena ada jarum kait, gunting dan juga butang. 



Untuk sebuku benang aku dapat dengan harga RM 2.20 kat Shopee. kalau kat area rumah aku RM 2.90. Jauh jugak bezanya kan!!. Kalau beli banyak memang untung beli kat Shopee.

Memang tengah top sekarang nii face mask tema bendera….banyak warna benang yang dah habis…so kena tunggu lama untuk stock baru sampai.

Yang leceh sikit nak buat face mask tema nii ialah sebab korang kena tukar-tukar warna benangnya. lambat la sikit nak siap berbanding buat guna satu warna jer.


Bagi yang baru nak try buat...korang boleh tengok diagram kat atas. Nampak macam susah tapi korang kena cuba banyak kali untuk dapatkan rentaknya.

Mulakan dengan lapan tali air dan kemudian lapan kelopak bunga popcorn...aku guna benang warna kuning diraja.



Kebetulan pulak masa nii benang aku dah banyak habis...jadi aku guna jer apa yang ada. Sebab tu korang tengok warna benang biru aku tu macam pucat sikit dan warna merahnya pulak merah meroon. Aku tengah tunggu stock benang yang aku order sampai.



Satu Extension Face Mask nii aku boleh siapkan dalam masa 1 jam. Face Mask yang aku buat nii untuk saiz standard...orang dewasa dan kanak-kanak pun boleh pakai.



Sesiapa yang berminat bolehlah mencubanya yea. Lepas nii aku bercadang untuk buat face mask mengikut warna negeri pulak....hikkkk...hikkk....hikkk...

Sekian.

No comments:

Post a comment