Tuesday, 14 July 2020

TimeWise Moisture Renewing Gel Mask Menentang Usia Ketika Tidur...

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Hai korang semua...Apa khabar hari nii? Hari ni entri aku berkaitan dengan produk kecantikkan dari jenama Mary Kay. Seperti yang korang sedia maklum...aku bukanlah seorang Konsultan Kecantikan Mary Kay yea... Aku hanya nak buat review tentang pengalaman aku menggunakan produk nii iaitu TimeWise Moisture Renewing Gel Mask.


Aku memang suka pakai mask. Pelbagai jenis mask aku dah cuba... antaranya ialah  1. Tanah liat (Clay) 2. Peel-off (boleh tanggal) 3. Krim 4. Minyak Suam (warm-oil) 5. Wap (Thermal) 6. Semulajadi (Neutral)...Mask muka yang aku guna terdiri dari dua jenis iaitu yang jenis gel dalam tiub dan yang jenis sheet. Kebanyakkannya memang mudah dapat di pasaran terutama Watson dan Guardian. Tetapi kali nii aku nak cuba satu jenis lagi mask yang dipanggil gel mask yang boleh dipakai sewaktu tido...nampak macam best jer kan!! Ada kalanya rasa nak pakai mask tetapi malas pulak nak basuh..betul kan!

Citernyer begini... aku terlihat review TimeWise Moisture Renewing Gel Mask nii kat youtube... terus aku rasa ingin mencubanya. Kebetulan pulak masa nii aku memang tengah mencari mask yang boleh melembapkan kulit muka aku. Tak nak membebel panjang... Jom kita mengenali keistimewaan TimeWise Moisture Renewing Gel Mask ni yang merupakan produk untuk menentang usia ketika tidur dengan menggunakan masker penghidratan pembaharuan kulit.

Kulit akan kehilangan lembapan yang vital seharian, dan ini akan memberi impak pada penampilan kulit. Formula TimeWise Moisture RenewingTM Gel Mask MOISTURE-LOCK membantu meningkatkan paras lembapan kulit dan memenuhi keperluan lembapan kulit dalam semalaman. Urutkan sahaja produk ini selepas langkah pelembapan dan biarkan produk ini menyempurnakan tugasnya bagi memperkuat lagi rejimen penentang usia dengan ekstrak bahan botani berbau harum yang segar. Pada waktu pagi, kulit akan kelihatan lebih muda, lebih bingkas, lebih tegang, berasa lebih lembut dan sihat, dan tampak lebih segar dari dalam lantas menampilkan kulit yang tampak muda.


Cara penggunaan
Korang kena cuci muka dulu dengan Cleanser, pastu pakai softener - serum  - Moisturizer  dan last sekali barulah guna  Renewing Gel Mask.

Gel Mask ni pun sama macam masker muka yang lain… korang hanya gunakan 3 kali jer seminggu atau pun selang 2 hari. 1 tiub boleh bertahan hampir 9 bulan lamanya. Harganya agak mahal sedikit tetapi berbaloi dibeli. Harga RM 110.00 untuk 85g. Yang bestnyer... kerana ianya merupakan satu-satunya mask yang boleh dibawa tidur. Tak perlu nak bersusah payah mencucinya....macam clay mask tu....leceh kan! kan!

Aku dah guna produk nii 3 minggu lebih...dan aku sangat menyukainya sebab gel mask nii memberi kelembapan pada kulit muka aku... Bila bangun pagi tuu terasa kulit muka nii macam best jer tengok...tak kering dan tak la berminyak sangat. Kulit aku nii jenis berminyak tetapi boleh jadi kering jika aku banyak sangat buat kerja luar.



Tips Penggunaan :
1. Gunakan produk penjagaan kulit dan supplement Mary Kay yang bersesuaian dengan keperluan kulit korang. Misalnya, untuk kulit cerah, korang boleh menggunakan MelaCEP Whitening System Essence sebelum pemakaian TimeWise Moisture RenewingTM Gel Mask. Untuk keperluan kulit yang lain, korang boleh menggabungkan produk penjagaan kulit dan supplement sebelum pemakaian mask untuk memaksimumkan faedah produkn tersebut.

2. Gunakan Mask Botanical Customized Skin Care dan TimeWise Moisture RenewingTM Gel Mask secara selang hari. Gunakan mask Botanical Customized Skin Care pada hari pertama untuk pengelupasan kulit, diikuti dengan TimeWise Moisture RenewingTM Gel Mask pada hari berikutnya untuk melembap dan memperbaiki kulit.

3. Jika kulit korang kering pulak, gunakan Age-Fighting Moisturizer selepas TimeWise® Night Solution dan akhirnya dengan TimeWise Moisture RenewingTM Gel Mask.


Siapa yang memerlukan Gel Mask ni?
a. Wanita yang inginkan anti aging benefit pada wajah....aku la tuu...
b. Wanita yang dah pun menggunakan set TimeWise tapi mencari pelengkap untuk rejiman penjagaan wajah....aku jugak tuu...
c. Wanita yang inginkan kelembapan kulitnya terkawal....

Bagaimana pula Gel Mask ni Berfungsi?
a. Dirumus untuk menarik dan mengekalkan lembapan wajah.
b. Dirumus bagi menyeimbangkan kelembapan wajah.
c. Dirumus bagi membantu menegangkan dan menenangkan kulit yang rosak.
d. Memperkuat fungsi perintang kulit dalam melawan radikal2 bebas punca kerosakan kulit.
e. Dirumus dengan high level of antioxidant iaitu acai berry berbanding teh hijau.

Kesan penggunaan Gel Mask
a. Kulit berasa lebih segar dan sihat.
b. Membantu mengecilkan pori.
c. Mengurangkan garis halus dan kedutan.
d. Kulit berasa lebih tegang, lembut dan nampak lebih fresh semulajadi.
e. Kulit akan segera terhidrat dan kulit berasa lebih moist dan anjal.
f. Mengecutkan jerawat dengan lebih cepat dan selamat.

**Tips Dari Pakar :
“Penambahan dan pengurangan mask” bermaksud menggunakan mask berunsur “pengurangan” yang boleh membantu anda mencapai pembersihan yang mendalam dalam regimen pengunaan mask dua hingga tiga kali seminggu, seperti Mask Botanical Customized Skin Care atau Mask Melacep. Mask ini boleh membantu penjanaan sel kulit baru dan boleh menjadikan kulit lebih halus. Setelah penggunaan “pengurangan” mask, anda boleh gunakan mask berunsur “penambahan” untuk melembabkan dan mengekalkan is pada kulit anda, misalnya dengan penggunaan mask terbaru “TimeWise Moisture RenewingTM Gel Mask”. Dengan ini, komponen baik mask boleh diserap ke dalam kulit sel mati terkumpul di kulit ini dan membersih agar merangsang metabolisma kulit supaya kelihatan lebih muda dan sihat. Anda juga harus ingat akan kekerapan dan cara penggunaan mask, dan gunakan mask “penambahan” dan “pengurangan” pada hari yang berlainan. Jangan di gunakan pada hari yang sama.

Sekian.

No comments:

Post a comment