Wednesday, 15 April 2020

Tofu Bath Body Cleanser Cathy Doll Yang Menjadi Rahsia Produk Mandian Wanita Korea

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Hai korang… Apa khabar semua? Hari nii dah masuk PKP yang ke 3 kan!! Mesti ramai yang dah tak sabar nak keluar rumah. Aku pun sama jugak tetapi kesihatan kena diutamakan dahulu. Anggap laa PKP nii umpama korang bercuti…bukan senang tau dapat cuti panjang tanpa rekod nii.  Masa nii la peluang untuk bersama dengan keluarga dan anak-anak. Peluang untuk menunjukkan bakat memasak bagi mak-mak tuu. Si suami pun boleh jugak menunjukkan bakat memasak yang terpendam tuu. Tak sedap tuu belakang kira yang penting ingin mencuba….kalau cuba banyak kali inshaAllah semakin bagus jadinya. Aku pun sama..bukannya pandai memasak pun tapi sentiasa ingin mencuba. 

Selain aktiviti memasak...aktiviti menonton bersama keluarga jugak boleh dilakukan. Apa pun carilah aktiviti yang memberi manafaat untuk seisi keluarga.

Sebenarnya hari nii aku nak citer tentang satu produk mandian yang aku telah cuba…iaitu Tofu Body Bath Cleanser Cathy Doll buatan Korea…mula-mula aku ingatkan ini produk Thailand. Aku sememang suka beli barangan mandian dan entah kenapa aku boleh terbeli mandian nii aku pun tak tahu. Bila 1st guna mandian Tofu nii aku rasa cam best jer…baunya macam bau susu dan vanilla. Sebenarnya bau susu dan vanilla adalah bauan yang sangat aku tak suka…tetapi mandian ini baunya tidak membuatkan aku loya….macam sedap-sedap jer (just nice jer). TOFU adalah rahsia wanita Korean bagi untuk memastikan kulit mereka kelihatan halus, putih dan lembap. Produk nii sebenarnya ada 1 set yang terdiri daripada 3 barang iaitu CLEANSER (750g), WHITE TOFU MASK (170g), WHITE TOFU PUDDING BODY LOTION. 

White Tofu Mask diperbuat dari bahan kacang soya asli, yogurt susu, minyak kacang soya dan royal jelly. Kelebihan mask tofu ini berkesan untuk pemutihan yang asli, menghaluskan kulit wajah, mencerahkan serta megecilkan pori-pori yang terbuka.

Tofu Puding Body Lotion pula berfungsi untuk memperbaiki sel-sel kulit dari dalam dan dirumus untuk menjadikan kulit putih. 

Aku hanya beli Tofu Bath Body Cleanser sahaja… Botol mandian nii jenis pump jadi lebih memudahkan. Yang bestnya pump 2 kali jer korang dah boleh pakai untuk satu badan sebab gelnya pekat berwarna putih susu. Aku difahamkan mandian nii boleh memutihkan badan dan ada yang kata kulit jadi lembut setelah seminggu menggunakannya. Aku dah guna hampir seminggu...memang aku lihat hasilnya kulit aku lembut sikit dan tak kering. Putih tu aku kurang pasti la pulak sebab kulit aku jenis yang senang sun burn. 

Aku beli dengan harga sebotol mandian nii adalah RM 25.00 untuk 750 g (besar). Tapi korang kena hati-hati sebab produk ni dah ada yang tiruan punya. Belilah dengan penjual yang diyakini atau korang selidik dahulu sebelum beli.

Sekian.

No comments:

Post a comment