Tuesday, 28 January 2020

Air Freshener De'Xandra Memang Best!! Bau Sedap Dan Tahan Lama...

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,


Hai...hai..hai.. Apa Khabar korang semua hari nii? Sihat-sihat ajer yea hendaknya. Hari nii aku nak buat review lagi pasal produk. Tapi kali nii produk wangian untuk kereta. Sebab apa aku nak buat review...sebab aku rasa produk nii memang best giler. Jenama nii dah lama gak dipasaran...kalau tak salah aku start tahun 2015. Ok apa kata kita kenal dulu produk nii...iaitu De'Xandra.


Pengasas De'Xandra ialah Puan Ernayanee Nur Binti Julaimi dan beliau mewujudkan produk selepas 5 tahun beliau berniaga perfumes dari pelbagai jenis bermula dari Pati Perfumes sehingga ke original perfume. Beliau banyak membantu pelajar dan juga surirumah berniaga secara online menggunakan program dropship. 


Disebabkan kesukaran mendapat stock dan pengeluarannya yang agak terhad maka beliau mula merancang selama hampir setahun untuk mengeluarkan perfumes sendiri. Kajian yang beliau lakukan selama 5 tahun mendapati terdapat 3 ciri-ciri permintaan yang paling utama bagi penggemar perfumes antaranya.....

1)   Tahan Lama Dengan Harga Budget
Ciri utama yang dimahukan oleh penggemar perfumes ialah ketahanannya tetapi kadang-kadang menjadikan ianya sukar diperolehi.

Oleh itu, beliau telah membuat kajian tentang pati perfumes dan akhirnya lahirlah....DE'XANDRA yang terhasil daripada pati yang terbaik dan selamat digunakan dengan harga mampu dimiliki.

2) Boleh Bawa Solat
​Beliau mengambil inisiatif untuk mengesahkan alkohol terbaik dari ekstrak tumbuhan. Alkohol De'Xandra ialah dari Ekstrak tebu dan ianya  boleh di bawa solat.

3) Boleh Bawa Travel
Dengan kandungan 35ml, pasti ramai yang menyukainya kerana mudah dibawa travel dan juga outstation.


Tadi korang dah tahu kan bagaimana De'Xandra ini bermula. Tapi hari nii aku lebih fokuskan pada wangian kereta atau Air Freshener kerana produk ni produk baru dipasaran. Bagaimana aku boleh terbeli Air Freshener nii...? Tak pernah terlintas kat fikiran aku pun pada awalnya nak beli air freshener nii. Ianya terjadi sebab husband aku selalu merokok di dalam kereta aku dan air freshener kereta pulak dah berkurun lamanya habis. Setiap kali husband aku merokok pasti aku akan batuk. Satu hari tuu ketika sedang makan di sebuah kedai...aku ternampak kedai nii ada jual air freshener...so aku suruh husband aku belikan. Bila guna kat dalam kereta memang best giler tau... rupa-rupanya jenama De'Xandra...


Kelebihan Air Freshener De'Xandra nii...ialah ia tahan lama dan baunya sedap. Boleh cover untuk satu bilik tido yang bersaiz kecil atau pun bilik air. Kalau korang letak dalam kereta...still korang boleh tercium baunya hingga di seat belakang...(aku pakai kereta Alza). Yang aku perasan Air Freshener De'Xandra nii lebih pekat sedikit baunya berbanding dengan jenama lain yang ada dipasaran.

Rose Forest

Terdapat 8 jenis bauan...antaranya rose forest, green tea, fassion fruit, fassion fine, vanilla fresh, forest dream, coffee warm dan roasted caramel. Wangian yang aku beli ialah rose forest....bau rosenya sangat kuat tapi tak lembut. Walau pun aku suka bau rose tapi yang nii aku kurang menggemarinya sebab baunya yang terlalu kuat bagi aku. Aku letakkan air freshener nii di bilik pejabat aku.

Fassion Fruit

Aku juga ada membeli bauan green tea..memang sedap dan terasa fresh sangat. Aku letakkannya di dalam bilik tido. Passion fruit pulak aku letakkannya di ruang tamu rumah...memang sedap dan manis baunya. Tapi yang paling best sekali adalah passion fine...aku letak di dalam kereta. Baunya lagi manis dari passion fruit...rasa sedap jer bau dalam kereta. Yang bagusnya kalau husband aku hisap rokok...dah tak de terhidu bau rokok tu. Kotaknya pun cantik dan kiut-miut...siap ada madah-madah pujangga gitu... Harga dipasaran adalah RM 10.00 satu tetapi kalau korang beli kat Shopee...korang boleh dapat dengan harga RM 5.90 satu.

Sekian.

No comments:

Post a comment