Thursday, 24 October 2019

Lip Matte Young & Glow Neelofa... Best Dipakai..

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,


Hai…korang semua apa khabar hari nii? Semoga sihat sejahtera hendaknya yea. Hari nii aku nak citer pengalaman aku menggunakan satu produk kecantikkan nii. Produk nii baru jer keluar pasaran dan tengah panas… Aku nak citer tentang lip matte young & glow Neelofa. Sapa dah pernah try…

Aku sebenarnya dah lama tak beli lipstick dan lip gloss…sebabnya stok sediada masih ada lagi…belum habis pun diguna. Kalau korang ada baca entri aku yang sebelum nii... Victoria Secret Matte Lip Gloss, korang pasti tahu aku suka lip gloss Victoria Secret. Tetapi hari nii aku nak buat review Lip Matte Neelofa.


Pada awalnya...aku tak de la berminat sangat nak try or beli lip matte nii sebab lipstick aku masih banyak lagi. Nii semua disebabkan officemate aku yang tengah menggiler guna lip matte Neelofa nii... Aku tengok colornya pulak cantik sebab aku memang giler warna-warna tanah nii...nampak simple dan natural jer. Akhirnya aku pun terjebak beli dua jenis color walau pun pada mulanya aku bercadang nak beli 3 jenis warna. Giler kan!! Dah nama pun wanita....Memang suka la bab-bab cantik dan mencantikkan diri nii...


Kotak lip matte nii memang besar giler dari biasa...mula-mula aku ingatkan kotak maskara. Warna kotaknya packingnya aku suka...memang menarik sangat! Color yang aku pilih adalah....... Lotus (kotak purple) dan Kelantan (kotak kuning). Yang kelantan...warnanya seakan-akan coklat. Yang lotus pulak...pink. Korang boleh rujuk gambar kat bawah nii...ada 6 color semuanya. 1 unit harganya RM 38.00. Yang bestnyer pakai lip matte young & glow Neelofa niii...bila korang sapu kat bibir korang lip matte nii seakan cair...jadi mudah korang nak pakai. Tak sampai 1 minit kemudian...lip matte nii akan jadi matte. 


Aku rasa warnanya pun sangat sesuai untuk orang Asia dan juga untuk nampak cam natural beauty gitu... Selain itu ia juga sangat sesuai dipakai ke ofis atau pun ke kelas. Lepas nii aku target nak beli warna Tiga pulak. Bagi korang yang suka akan color-color macam nii...boleh la try yea...

Sekian.

No comments:

Post a comment