Wednesday, 30 October 2019

Franch Cooling Mint Herbal Hair Oil...Aku Telah Jatuh Hati!!

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,


Hai korang…apa khabar hari nii. Aku sentiasa mengharapkan korang semua berada dalam keadaan sihat sahaja hendaknya. Sejak kebelakangan ini aku banyak buat review tentang produk....tak kiralah, sama ada produk kecantikan mahu pun produk penjagaan badan. Hari nii aku nak review pengalaman aku menggunakan produk ini iaitu jenama Franch. Jenama nii dah berkurun berada di pasaran...cuma aku tak pernah nak mencubanya.




Bagaimana aku boleh nak mencuba produk ni yea..? Produk yang aku nak citer nii ialah Franch Herbal Hair Oil....ianya bermula disebabkan rambut aku jenis yang mudah kering. Aku pernah cuba juga beberapa produk yang lain tetapi dengan produk Franch Cooling Mint Herbal Hair Oil niii...tetiba saja aku telah jatuh cinta.




Sebenarnya Hair Serum aku dah nak habis...aku bercadang nak survei laa serum yang lain walau pun aku suka dengan Hair Serum yang aku guna sekarang. Kebetulan masa tuu aku tengah shopping barangan dapur kat Mydin...dan aku terfikir laa nak cari sesuatu produk bagi merawat rambut aku yang kering nii. Pelbagai produk yang aku tengok tapi masa tuu aku nak budget-budget sikit...tetiba aku tergerak hati nak beli Franch Cooling Mint Herbal Hair Oil nii walau pun aku tengok harganya agak mahal sikit dengan produk yang berhampirannya...tetapi still dibawah RM 10....kalau tak salah aku harganya RM 8.50. 




Yang membuatkan aku tergerak hati nak beli produk nii sebab kandungannya yang ada peppermint oil dan menthol crystals....yang boleh menyejukkan kepala dan panas dalam. Yea laa...perempuan yang bertudung nii, mudah kena sakit kepala terutama dalam cuaca yang panas. So aku cakap pada diri aku...lets try...




Nak dijadikan citer...balik rumah aku pun nak la try produk nii...aku pun baca laa direction pada botol nii....Alamak!! Kena pakai sebelum mandi...bukannya selepas mandi. Kebanyakan produk yang aku beli...aku pakai selepas mandi iaitu selepas cuci rambut. Nasib baik beli yang botol kecik 100ml. Tapii...aku cuba gak dulu. Dah pakai.... kena pulak tunggu 20 minit....lepas tu barulah boleh syampoo rambut. Aku pun buatlah seperti yang diarahkan.




Selepas selesai mandi....ternyata produk nii memang BEST!! Sebab apa aku kata best...sebab rambut aku terasa lebih lembut dan tak kering....nampak lebih bersinar dan hitam. Selain itu....ia boleh kekal macam tuu hingga hari ke empat walau pun korang guna syampoo setiap hari. Jadi sekarang, setiap hari ke empat baru aku pakai semula Franch Cooling Mint Herbal Hair Oil nii.....dan.....aku akan beli lagi.




Rupa-rupanya bila aku tengok Mr Google...produk untuk rambut nii ada pelbagai jenis (korang boleh lihat sendiri kat gambar atas). Aku jugak bagi try kat husband aku...dan dia pun cakap produk nii best!!. Produk nii mungkin serasi dengan rambut aku yang panjang dan lebat nii...aku rasa seronok sebab rambut aku dah tak nampak kering dan juga tak mudah kering...


Sekian.

No comments:

Post a comment