Tuesday, 22 October 2019

Aku Suka....Victoria Secret Velvet Matte Lip Gloss

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Hai semua…apa khabar korang hari nii. Seperti biasa…aku doakan korang semua sihat sahaja hendaknya. Mulakan hari dengan ceria-ceria ok! Don’t worry just be happy…. Hari nii aku nak buat review produk kecantikan iaitu Victoria Secret Velvet Matte Lip Gloss. Aku bukan pakar dalam bab-bab kecantikkan nii tetapi aku buat review berdasarkan pengalaman aku menggunakan produk nii yea...



First time try...aku dah tertawan dengan produk nii... Sebenarnye hingga ke hari ini aku masih selesa dan setia menggunakan lipstick jenama Silkygirl kerana warnanya yang lebih natural. Lip gloss matte yang aku suka pakai sebelum nii adalah NYX. Kini aku lebih suka dan sangat suka menggunakan lip gloss VS nii. Lip gloss VS nii adalah jenis matte...aku kurang minat yang glossy...glossy tuu. Flavored lips shine satin gloss tuu pulak aku pakai bila bibir aku jadi kering atau aku pakai kat rumah atau santai-santai atau pun pakai pada waktu malam.




Sebenarnya aku dah lama menggunakan produk Victoria Secret nii...bermula dengan body mist dan juga gel mandian. Aku memang jarang beli produk kecantikkan kecuali lipstick dari jenama silkygirl. Nak dijadikan cerita...BFF aku kebetulan pergi kat outlet VS nii dan dia bagi tau aku VS ada buat sales lip gloss....RM 15 seunit. Korang rasa.....terperanjat beruk tak?? Dia siap tunjuk warna-warna yang dia beli tuuu. Cantik betul siut!! Petang tuu jugak...balik dari tempat kerja aku terus borong 5 unit... Esoknya siap promote kat ofis mate yang lain. Semua jadi giler nak membeli.... haaa... haaa.... haaa.....



Korang boleh tengok sendiri warna-warna yang aku beli kat gambar atas nii... Paling menjadi warna feberet aku adalah wanted iaitu warna coklat...nampak natural jer...Warna feberet aku yang ke dua adalah drama....warna seakan meroon. Bagi yang kulit agak gelap warna nii memang sesuai. Kalau kulit yang cerah...aku rasa kurang sesuai sebab nampak terlalu menonjol. Kalau kulit yang warna sederhana macam aku nii...korang kena calit jangan terlampau banyak sangat. Sekali calit jer...pastu kebam-kebamkan kat bibir korang.




Kalau tak de sales...harga lip gloss nii lebih kurang RM 59 seunit. Jadi jimat banyak laa bila aku beli waktu sales. Lagi pun setahu aku... VS nii memang susah nak buat sales untuk lip gloss. Selalu yang sales adalah body mist, perfume, lotion dan pouch/bag. Harap-harap nak Krismas nii ada laa sales untuk lip gloss nii...sebab aku nak beli wanted.



Victoria Secret Velvet Matte Lip Gloss... tahan lama dipakai dan terasa ringan sebab tu aku suka. Calit sikit jer kat bibir pun dah ok.....sesuai dengan aku yang suka nampak simple dan natural. Kalau korang yang suka make up tebal-tebal pun ok gak guna lip gloss nii. Ikut kepada kesukaan dan keselesaan korang. Oklah setakat ini sahaja review aku pasal produk nii...jumpa lagi kita untuk lain produk nanti yea..

Sekian.

1 comment:

  1. Your article is very informative. Thanks for your information. We are the best manufacturers of Powder Coaring Powder, Powder Coating Paint, Hammertone Structure Powder Coating, Texture Powder Coating, Glossy Powder Coating etc. For More Details Please Visit - https://www.niverapaints.com/

    ReplyDelete