Tuesday, 4 June 2019

Bestnyer Pakai Hana Hair Serum...Rambut Lembut Bersinar dan Wangi...

Assalammualikum dan Salam Sejahtera,

Hellooooo....apa khabar hari niii korang semua....  Semoga sentiasa dalam lindungan Allah S.W.T. Raya pun dah nak dekat kan... Hari nii aku nak perkenalkan kat korang satu produk penjagaan rambut dan sangat sesuai untuk wanita yang bertudung. Produk nii diperkenalkan oleh kawan aku dari Terengganu. Semasa kami kursus bersama telah telah memberi aku cuba untuk merasai sendiri produk nii. Dan ini merupakan kali kedua aku dah pakai....dan botol yang ke dua nii pun dah nak habis isinya...



Produk nii jenama HANA.... Aku suka menggunakan hair serum produk nii kerana baunya yang harum...rambut nampak bersinar serta lembut. Kalau korang pegang rambut korang lepas pakai produk nii...memang terasa best jer.. Hana Hair Serum nii korang kena pakai selepas korang cuci rambut yea... Jom aku bagitau korang apa kebaikan Hana Hair serum nii...



Kebaikkan Hana Hair Serum
Rambut gugur
Rambut kusut
Rambut berbau
Rambut kusam
Rambut berminyak
Rambut nipis / bercabang
Rambut kasar
Rambut beruban
Rambut kelemumur
Rambut berkutu


Ciri-ciri Hana Hair Serum
Serum rambut berasaskan air
Boleh dibawa solat
Tidak berminyak dan wangi
Harum kekal sepanjang hari
Satu botol boleh tahan 1 hingga 2 bulan
Sesuai untuk bayi, kanak-kanak, wanita, lelaki atau warga tua.

Ok...korang dah pun tahu akan kebaikkan dan ciri-ciri Hana Hair Serum nii...sekarang aku bagitau pula bagai mana nak pakai or guna serum nii....


Cara Mengunakan Hana Hair Serum :
  • Mula-mula korang cuci rambut dengan syampoo terlebih dahulu.
  • Kemudian lap dan keringkan rambut korang, tetapi biarkan separuh kering sahaja. Biarkan rambut korang tuu dalam keadaan lembab. Picitkan serum ke tapak tangan anda mengikut panjang dan tebal rambut korang. 
  • Sapukan serum bermula dari hujung rambut dan  sapu sedikit di bahagian atas kepala, kemudian urut kulit kepala korang perlahan-lahan untuk melancarkan peredaran darah. 
  • Pastikan korang  picit serum nii kat tapak tangan dulu, kemudian barulah diratakan ke rambut . Kesan halus dan wangi serta merta. Kesan baik lain dapat di rasai dengan penggunaan berterusan


Kandungan Hana Hair Serum
Ektrak Teh Hijau
Teh hijau mengandungi Anti-oksidan yang tinggi. Daun teh hijau juga berkhasiat untuk menyihatkan kulit. Sangat kaya dengan Vit E. Ia juga memberikan bauan yang sangat harum & lembut pada rambut.

Vitamin C
Membuat rambut Lebih Subur. Manfaat Vitamin C, sangat membantu dalam menyuburkan rambut. Vitamin C adalah salah satu nutrisi yang diperlukan oleh tubuh dan memiliki peranan penting dalam mencantikkan kulit termasuk kulit kepala. Vit C juga sangat efektif dalam membantu pertumbuhan rambut sekaligus membantu menguatkannya.


Hana Hair Serum nii murah jer harganya iaitu RM 10 sebotol dengan isi kandungan sebanyak 60 ml. Warna serum nii adalah jernih. Kalau korang yang memakai tudung dan mementingkan akan penjagaan rambut...korang boleh try serum nii. InshaAllah korang akan berpuashati sebab aku pun dah nak masuk botol ke tiga menggunakannya...

Sekian.

No comments:

Post a comment