Thursday, 28 March 2019

Colonis DMestica Untuk Badan Sihat, Kolon Bersih, Cantik, Sihat Luar Dan Dalaman

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Hai semua…semoga semua ceria-ceria jer hari nii yea. Hari ni aku nak citer pasal apa la pulak yea… Masih lagi berkaitan dengan produk Jamu Ratu Malaya. Ok...hari ni aku nak citer pasal Colonis DMestica.....Produk ini berfungsi menyingkirkan toksin dan membantu membakarkan lemak dengan cepat. Aku dah try selama seminggu...


Sebenarnya aku tak la berminat sangat nak cuba produk nii tetapi kawan aku bagi free kat aku suruh cuba...kebetulan masa dia beli tuu ada offer untuk 2 botol, harga dapat murah sikit. Pengalaman lalu membuatkan aku takut nak cuba produk macam nii. 


Colonis Dmestica mengandungi khasiat dari berbagai jenis ekstrak herba dan tumbuh-tumbuhan, di antaranya ialah kacang ginjal putih dan biji kopi hijau. Ia sangat berkesan menapis karbohidrat yang berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan. 


Ia bertindak seumpama sponge yang menyerap kekotoran toksin pada usus, kolon, buah pinggang dan hati manusia. Produk ini juga fokus kepada proses regenerasi sel baru yang lebih sihat, sekaligus memastikan toksin bebas dari organ-organ penting badan iaitu hati, ginjal, kolon dan terutamanya darah kita.  Badan kita ni kan banyak sangat toksin sebab kita suka makan pelbagai jenis makanan terutama fast food dan makanan berminyak dan berlemak-lemak. Ok jom kita lihat khasiatnya pulak....



KHASIAT COLONIS DMESTICA

• Mengatasi masalah sembelit.
• Membantu masalah buasir dan kesakitan akibat buasir.
• Menurunkan kolesterol jahat (LDL)
• Menurunkan paras gula dalam darah.
• Membersihkan kolon.
• Meningkatkan metabolisma badan.
• Menurunkan berat badan.


• Kenyang sepanjang hari dan mengurangkan keinginan untuk makan berlebihan.
• Mengelakkan pembentukan plak kolesterol pada dinding arteri.
• Meningkatkan sistem imun badan.
• Mengandungi karotin yang membantu memelihara kesihatan mata, rambut dan kulit.
• Menurunkan kadar leptin untuk orang yang menghidapi obesiti.
• Penyerapan nutrien dalam badan lebih efektif.
• Meningkatkan fungsi organ seperti buah pinggang dan hati.
• Mencegah penuaan pramatang.
• Memberikan kelembapan pada tubuh (hidrasi) dan tenaga.
• Menghilangkan kesesakan hidung dan selesema dan resdung kronik.
• Meningkatkan isyarat ke saraf dan mewujudkan kesejahteraan mental yang lebih baik.






Colonis DMestica ini dibuat dalam bentuk serbuk...dalam botolnya ada disediakan 1 scoop. Jadi korang guna jer scoop tu untuk bancuh. Jangan bancuh lebih-lebih nanti korang asyik ke tandas jer. Nak lagi best korang masukkan ketul ais. Rasanya memang sedap sebab ada buah pic, epal, lemon dan manggaWaktu yang terbaik untuk minum Colonis DMestica ini adalah selepas makan malam. So confirm esok paginya korang akan ke tandas untuk membuang. 


Kalau korang nak tahu aku pernah cuba pelbagai jenis produk cuci usus nii...kebanyakkannya tidak serasi dengan perut aku. Ada yang membuatkan aku cirit-birit dan ada yang membuatkan perut aku rasa tak selesa. Aku juga pernah mengambil produk jenama shaklee - Lax yang membuatkan perut aku macam kena hiris-hiris. 


Kenapa aku cuba banyak produk pencuci usus nii...? Kerana aku ada masalah pembuangan. Aku hanya akan membuang pada hari ke 4 atau ke 5 menyebabkan perut aku menjadi keras dan kejang. Aku juga dah try makan macam-macam jenis buah-buahan serta yogurt tetapi still tak memberikan kesan....sebab itu aku terpaksa membeli produk memcuci usus nii. 


Yang aku suka tentang produk nii adalah ia memudahkan dari segi pembuangan setiap pagi.... tiga kali sehari (untuk diri aku laa). Dan aku rasa perut aku sangat selesa dan ringan. Seolah-olah segala bahan buangan telah pun dibuang dari usus aku. Segala bahan yang tidak diserap oleh badan akan dibuang. Harganya memang agak mahal sikit tapi sekiranya korang ada masalah pembuangan macam aku....berbaloi beli kot. Harganya RM 62 untuk satu botol. Sebotol nii....boleh tahan lebih kurang 2 minggu.

Sekian.

No comments:

Post a comment